CANDRA PURNAMA


Oleh : Ontoseno Syaiful Islam

samsaya dalu laras abyor
abyor lintange kumedap
tis-tis e sonya ing tengah wengi
suaraning madu bronto
suara batin kang lagi sungkawa

jagat,jagat walike rina
tan ana soroting surya
nanging byar padang ing tanah ngarcapada
ngeranti kamulyan kang sejati
disranani nganggo laku suci

ngelak luwe tan dirasa
jimpe kesel wis dadi kanca
pambeg adingung diselehke
pambeg dursila dikipatke
hamung manembah ing Ngarsane
jejeg sinusmaya kitab sucine

wolak-walike jaman winengku goda
jeriting nafsu tan digawe culika
hamenangi jagat kang tentrem
tentreming batin kang katrem
aji iman kang di pundi
muga katekan dalane kamulyan sejati

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: