JEJEG lan TUHU


Oleh : Ontoseno Syaiful Islam

jumbuh kasunyatan kang kelakon 
nepaki jagat datan ewo 
teges kang terwaca 
kaserat ing kitab ira 
jejibahan titah ing ngarcapada 
tansah manembah mring kang Kuasa 

sareh ora sumeleh 
lamun menggalih ora perlu sedih 
pangucap tansah kariman 
lelaku tansah tuhu 
pangucap lathi kang suci 
lumaku jejeg tanpa satru 

ora abot jejibahanmu 
kabeh gumathok ing kitabmu 
ora emnteng pengangepmu 
lamun gampang ojo girang gumuyu 
guyu…guyu sa’madya 
tresna mligi kanggo Gusthimu 

lumakua he…menungsa 
lumaku linambaran ikhlasmu 
pathokane kitab sucimu 
ojo noleh buku kang satru 
ojo noleh sa’liyane Gustimu…. 

Pringgondani,25 April 2010 
By,Ontoseno Syaiful Islam

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: