KANUGERAHAN SEDINA


Oleh : Ontoseno Syaiful Islam

Wus ginarising pesthi 
Jagad kang digelar sinusmaya 
Jejeg ing adil ora kudu pada 
Lamun beda naming mligi saka Gusti 

Rembulan ing wayah wengi 
Sarating surya ing wanci rina 
Dalan kang kudu ditepak 
Wiyadi kang kudu disunggi 
Ana luwe kudu hambuga 
Ana susah kang kudu nangis 

Cinaketing ati ora kudu rumaket 
Rasa dengki ora kudu mateni 
Dadi gede ora kudu adigung 
Dadi cilik sapa sing nanggung 
Ginaris jagat kang kukila 
Mligi manembah mring Gusti 

Ya jagat kang sinudarsana 
Jumbuh karo ujaring kitab suci 
Ngramyang-ngramyang jagate wetan 
Maya-maya kiblate kulon 
Sapa kang ngerti sadurunge Winarah 
Sapa kang nuhoni sadurunge kasuwun 
Hamung Gusti…… 
Gusti kang nyipta jagat 
Jagat enjang,siang trusing Ratri 
Alhamdulillah…………… 

Pringgondani,22 April 2010 
By Ontoseno Syaiful Islam

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: